ایراندخت منصوری
چکیده
بهمنظور بررسی تغییرات عملکرد نعناع فلفلی در برخی شرایط زراعی، آزمایشی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری طی سال زراعی1389-90 بهصورت طرح اسپلیت پلات بر پایۀ بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار اجرا شد. فاکتور اصلی، فاصلۀ کاشت در سه سطح (10×50، 20×50، 30×50 سانتیمتر) و فاکتور فرعی، محلولپاشی با کود ریزمغذی گرین مور در ...
بیشتر
بهمنظور بررسی تغییرات عملکرد نعناع فلفلی در برخی شرایط زراعی، آزمایشی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری طی سال زراعی1389-90 بهصورت طرح اسپلیت پلات بر پایۀ بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار اجرا شد. فاکتور اصلی، فاصلۀ کاشت در سه سطح (10×50، 20×50، 30×50 سانتیمتر) و فاکتور فرعی، محلولپاشی با کود ریزمغذی گرین مور در دو سطح (محلولپاشی با غلظت دو در هزار و عدم محلولپاشی) بود. برداشت در دو زمان صورت گرفت. نتایج نشان داد که اثر زمان برداشت بر ارتفاع گیاه، عملکرد اسانس، درصد اسانس و وزن خشک گیاه در سطح یک درصد معنادار بود و نعناع فلفلی در برداشت اول، رشد بهتری داشت، بهطوریکه بیشترین عملکرد اسانس (1/19 لیتر در هکتار) و وزن خشک گیاه (3/1121 کیلوگرم در هکتار) در برداشت اول بهدست آمد. محلولپاشی بر وزن تر گیاه (3/3321 کیلوگرم در هکتار)، وزن خشک گیاه (8/987 کیلوگرم در هکتار) و عملکرد اسانس (63/19 لیتر در هکتار) در سطح 5 درصد معنادار بود. حداکثر وزن خشک (5/1015کیلوگرم در هکتار) و عملکرد اسانس (31/20 لیتر در هکتار) در فاصلۀ کاشت 20×50 سانتیمتر بهدست آمد. برای دستیابی به حداکثر اسانس در نعناع فلفلی، فاصلۀ کاشت 20×50 سانتیمتر با استفاده از محلولپاشی توصیه میشود.
ایراندخت منصوری
چکیده
به منظور بررسی واکنش لاین امیدبخش N8119 گندم به کاربرد کود زیستی فسفات، آزمایشی در مزرعة تحقیقاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری طی سالهای زراعی 1387 الی 1389 اجرا شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. فاکتور اول کود زیستی فسفات در دو سطح شامل عدم مصرف کود زیستی و مصرف 100 گرم در هکتارکود ...
بیشتر
به منظور بررسی واکنش لاین امیدبخش N8119 گندم به کاربرد کود زیستی فسفات، آزمایشی در مزرعة تحقیقاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری طی سالهای زراعی 1387 الی 1389 اجرا شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. فاکتور اول کود زیستی فسفات در دو سطح شامل عدم مصرف کود زیستی و مصرف 100 گرم در هکتارکود زیستی بود. فاکتور دوم کود فسفره در سه سطح شامل عدم مصرف کود فسفره، مصرف 60 کیلوگرم در هکتار و مصرف 90 کیلوگرم در هکتار انجام شد. نتایج نشان داد که کود زیستی تأثیر معنیداری بر عملکرد دانه، تعداد سنبله در مترمربع، تعداد دانه در سنبله، طول سنبله، وزن هزار دانه و ضریب برداشت داشت، اما تأثیر معنیداری بر ارتفاع گندم نشان نداد. در تیمارهایی که از کود بیولوژیک استفاده شد از نظر میزان عملکرد دانه اختلاف معنیداری بین دو تیمار60 کیلوگرم در هکتار کود فسفره (40/528 گرم در مترمربع) و 90 کیلوگرم در هکتار کود فسفره (95/532 گرم در مترمربع)، مشا هده نشد. بنابراین، به جای 90 کیلوگرم در هکتار کود فسفره که بهطور عرف در مازندران در مزرعة گندم استفاده میشود میتوان از 60 کیلوگرم در هکتار کود فسفره همراه با کود بیولوژیک (100گرم در هکتار) استفاده کرد که علاوه بر کاهش مصرف کود فسفره به میزان 30 کیلوگرم در هکتار، از آلودگی محیط زیست بهخصوص خاک و آب نیز جلوگیری خواهد شد.